Åpenhetsloven
I juli 2022 trådte loven om virksomheters åpenhet og arbeid med grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold (Åpenhetsloven) i kraft. Loven har som formål å fremme virksomheters respekt for grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold i forbindelse med produksjon av varer og tjenester, og å sikre allmennheten tilgang til informasjon om hvordan virksomheter håndterer negative konsekvenser for grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold.
Fast Food Service Norge AS sin holdning til arbeid med Åpenhetsloven er at det er en del av bærekraftsarbeidet vårt og at vi skal bruke loven som et middel for å få til forbedringer i verdikjeden vår.
Har du spørsmål knyttet til vårt arbeid med åpenhetsloven? Send en mail til sustainability@ffs.no
FFS har sertifisering i Miljøfyrtårn
FFS fikk miljøfyrtårn sertifisering i 2021, og har siden jobbet jevnlig med våre rutiner for å redusere belastningen på miljøet. Det innebærer at vi til en hver tid må oppfylle kriterier som bidrar til en positiv miljøeffekt. Kriteriene adresserer hvordan vår drift og varer/tjenester har effekt på klima, miljø og arbeidsmiljø. Derfor er det både fokus på direkte påvirkning fra drift og indirekte påvirkning via verdikjeden. Kriteriene er basert på på temaer som virksomheter har til felles: avfall/ombruk, energi, innkjøp, transport, naturmangfold og arealbruk, arbeidsmiljø, samt styring og forankring.
Bærekraftsmålene i Miljøfyrtårn-sertifiseringen
(hentet fra www.miljofyrtarn.no)
• Mange sertifiseringskriterier kan kobles til bærekraftsmål 12 om ansvarlig forbruk og produksjon. Her finnes delmål som virksomheter i stor grad kan påvirke direkte innen avfall/ombruk, håndtering og utslipp av kjemikalier, samt styring av bærekraftsarbeidet.
• Bærekraftsmål 8 om anstendig arbeid og økonomisk vekst er også relevant for mange virksomheter. Spesielt fordi det inneholder delmål om å fremme et trygt og sikkert arbeidsmiljø.
• Ettersom utslipp av mikroplast og forurensning av vann adresseres i sertifiseringen er det naturlig at noen kriterier kobles til bærekraftsmål 14 om livet i havet.
• Naturmangfold og arealbruk adresseres som eget miljøtema i Miljøfyrtårn og handler derfor om mye av samme tematikk som vi finner i bærekraftsmål 15 om livet på land. For eksempel ved at virksomheter skal arbeide for bevaring og positiv tilrettelegging for natur, og fjerne/forhindre spredning av plantearter som er forbudt å omsette.
• Miljøfyrtårn lager også klimaregnskap til sertifiserte virksomheter basert på deres innrapporterte data. Denne rapporteringen og bevisstgjøringen rundt direkte og indirekte utslipp av klimagasser er viktig for å nå bærekraftsmål 13 - Å stoppe klimaendringene.
I juli 2022 trådte loven om virksomheters åpenhet og arbeid med grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold (Åpenhetsloven) i kraft. Loven har som formål å fremme virksomheters respekt for grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold i forbindelse med produksjon av varer og tjenester, og å sikre allmennheten tilgang til informasjon om hvordan virksomheter håndterer negative konsekvenser for grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold.
Fast Food Service Norge AS sin holdning til arbeid med Åpenhetsloven er at det er en del av bærekraftsarbeidet vårt og at vi skal bruke loven som et middel for å få til forbedringer i verdikjeden vår.
Har du spørsmål knyttet til vårt arbeid med åpenhetsloven? Send en mail til sustainability@ffs.no
FFS har sertifisering i Miljøfyrtårn
FFS fikk miljøfyrtårn sertifisering i 2021, og har siden jobbet jevnlig med våre rutiner for å redusere belastningen på miljøet. Det innebærer at vi til en hver tid må oppfylle kriterier som bidrar til en positiv miljøeffekt. Kriteriene adresserer hvordan vår drift og varer/tjenester har effekt på klima, miljø og arbeidsmiljø. Derfor er det både fokus på direkte påvirkning fra drift og indirekte påvirkning via verdikjeden. Kriteriene er basert på på temaer som virksomheter har til felles: avfall/ombruk, energi, innkjøp, transport, naturmangfold og arealbruk, arbeidsmiljø, samt styring og forankring.
Bærekraftsmålene i Miljøfyrtårn-sertifiseringen
(hentet fra www.miljofyrtarn.no)
• Mange sertifiseringskriterier kan kobles til bærekraftsmål 12 om ansvarlig forbruk og produksjon. Her finnes delmål som virksomheter i stor grad kan påvirke direkte innen avfall/ombruk, håndtering og utslipp av kjemikalier, samt styring av bærekraftsarbeidet.
• Bærekraftsmål 8 om anstendig arbeid og økonomisk vekst er også relevant for mange virksomheter. Spesielt fordi det inneholder delmål om å fremme et trygt og sikkert arbeidsmiljø.
• Ettersom utslipp av mikroplast og forurensning av vann adresseres i sertifiseringen er det naturlig at noen kriterier kobles til bærekraftsmål 14 om livet i havet.
• Naturmangfold og arealbruk adresseres som eget miljøtema i Miljøfyrtårn og handler derfor om mye av samme tematikk som vi finner i bærekraftsmål 15 om livet på land. For eksempel ved at virksomheter skal arbeide for bevaring og positiv tilrettelegging for natur, og fjerne/forhindre spredning av plantearter som er forbudt å omsette.
• Miljøfyrtårn lager også klimaregnskap til sertifiserte virksomheter basert på deres innrapporterte data. Denne rapporteringen og bevisstgjøringen rundt direkte og indirekte utslipp av klimagasser er viktig for å nå bærekraftsmål 13 - Å stoppe klimaendringene.

Redegjørelse av aktsomhetsvurderinger for Fast Food Service Norge AS |